Zanimljivosti

UZ POČETAK NOVE AKADEMSKE GODINE ‘Studenti prepoznaju vrijednost studiranja na RIT-u’

UZ POČETAK NOVE AKADEMSKE GODINE 'Studenti prepoznaju vrijednost studiranja na RIT-u'

Početak je nove akademske godine i studenti se užurbano pripremaju za nove obaveze. Stoga smo odlučili ‘poviriti’ u najpoznatije dubrovačko sveučilište – RIT Croatia.

Kada je započela godina i jesu li studenti ‘zakasnili’, odgovara Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT Croatia.

– Akademska godina na RIT Croatia započela je 1. rujna te upisi u jesenski semestar više nisu mogući. Studenti koji su propustili jesenski rok, mogu se prijaviti za upis u proljetni semestar 2014./2015. akademske godine koji započinje 26. siječnja 2015. Upisi u jesenskom roku su u skladu s planovima i taj će broj rasti s dodatnim upisima u proljetni semestar – za početak ističe dekan, dodavši i kako su i RIT u Hrvatskoj i matično sveučilište zadovoljni poslovanjem u Hrvatskoj.

– Hrvatska je RIT-u iznimno važna i svojevrsni je centar europskih operacija. Ovo pogotovo vrijedi za Dubrovnik, kad uzmemo u obzir naš Service Management program te ulogu i poziciju Dubrovnika u uslužnoj / turističkoj industriji. Dodatno, kada pričamo o privlačenju studenata, nekih 30 posto naših studenata dolazi iz inozemstva i njima je Dubrovnik itekako zanimljiv. Ovo posebice vrijedi za studente iz Amerike. Svake godine ih oko 30 dođe u Hrvatsku – baš na dubrovački kampus – kaže dekan. Na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu ukupno je više od 600 studenata, a kad se uzme u obzir kako je naše tržište jako specifično i nišno s obzirom da govorimo o američkom privatnom obrazovanju u Hrvatskoj, ovo su dobre brojke.

– Dodatno, ove godine očekujemo posjet gotovo 50 studenata s američkog kampusa – napominje Hudspeth.
Na pitanje postoji li na RIT-u mogućnost uvođenja novih programa, odgovara:

– Cilj nam je nastaviti s razvojem te planiramo uvoditi više programa u skladu s potrebama tržišta. Tako smo uveli i minor iz područja digitalnog poslovanja. Riječ je o iznimno popularnoj, zanimljivoj, suvremenoj i vrlo važnoj temi za današnje poslovanje. Digital Business minor podrazumijeva utjecaj novih tehnologija na poslovanje, proizvode i usluge. On će studentima omogućiti da saznaju više o internetskom marketingu, pokretanju internetskog poslovanja, upravljanju različitim vrstama inovacija, razvoju tehnološke strategije za tvrtku ili poslovnu jedinicu, itd…Tim će znanjima svakako unaprijediti i proširiti osnovni studij (major) – kaže.

Na dva kampusa studenti polaze sljedeće preddiplomske stručne studije: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb) i Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb). Također, na zagrebačkom kampusu nudimo i Master of Science studij Service Leadership and Innovation. Očekivano, najpopularniji studiji su Međunarodno poslovanje te Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima.

– Mnogobrojne izvannastavne aktivnosti, druženje i zabava također su važan dio studiranja na RIT Croatia. Kao aktivni sudionik u našim lokalnim zajednicama, promoviramo i provodimo projekte volontiranja kao što su Dan služenja zajednici ili interne aukcije kojima prikupljamo novčana sredstva te ih doniramo mnogobrojnim udrugama. Naši studenti imaju mogućnost osnivanja vlastitih klubova i time razvijanja znanja i vještina u drugim područjima – ističe Hudspeth.

– Time pomažemo studentima da postanu ono što žele u poslovnom svijetu, ali im pomažemo da se razviju u odgovorne odrasle osobe. Studiranje na RIT Croatia uključuje puno rada, ali i zabave. Sudeći prema reakcijama i odazivu studenata, rekao bih da prepoznaju vrijednost studiranja kod nas te su zadovoljni – zaključuje dekan.

Pročitajte još

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist

UNUTRA ILI VANKA Gdje su mačke sretnije?

Dulist

PREKRASNO Sunce obasjalo Grad i izmamilo brojne kupače

Dulist