Aktualno

Utvrđena manjkavost testa iz hrvatskog jezika

Radna skupina koju je imenovalo Ministarstvo obrazovanja i sporta utvrdila je manjkavost testa iz hrvatskog jezika na državnoj maturi.

Konačni rezultati nalaza znat će se u ponedjeljak, najavio je ministar Željko Jovanović, a nakon toga će Ministarstvo rezultate poslati Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje.

Ministarstvo  nema ovlasti u sastavljanju pitanja za državnu maturu ni u odlukama vezanim uz rezultate, ali ministar Jovanović smatra da je nužno ukazati na nelogičnosti te na temelju tih zaključaka tražiti od Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) da poduzme sve kako nijedan učenik ne bi bio oštećen ako su neka pitanja bila neprimjerena ili ako ne predstavljaju objektivno vrednovanje znanja.

– To će biti naša preporuka Nacionalnom centru, a nakon mature analizirat ćemo sve što se dogodilo – rekao je Jovanović dodavši kako smatra da su to trebali, ali nisu učinili, njegovi prethodnici, odnosno da se mora odlučiti u kojem smjeru državna matura mora ići, posebno kada je riječ o strukovnoj maturi.

Pročitajte još

U utorak poskupljuje gorivo?

Dulist

Denis Pavela: Izbjegavamo li sudjelovati u prometnom odgoju djece i mladih?

Dulist

[FOTO] PREDIVNA NEDJELJA Uvala puna šetača, ali i kupača!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija