Aktualno

Župa dubrovačka slavi svoj Dan

Župa dubrovačka slavi svoj Dan

Župa dubrovačka danas obilježava Dan Općine i 20. godišnjicu oslobođenja od srbo-četničke okupacije.

Program je počeo polaganjem vijenaca na spomen-ploče poginulima na području Župe dubrovačke, a prije središnje svečanosti – Svečane sjednice Općinskog vijeća svojim nastupom ispred zgrade Općine proslavu su uveličale Župske mažuretke i Limena glazba Župe dubrovačke kojoj je ovo prvi nastup na otvorenom. Nakon što je klapa Subrenum otpjevala državnu himnu, pozdravivši nazočne, Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivo Miletić, te pozvao sve okupljene da minutom šutnje odaju počast svim poginulim za slobodu Hrvatske. U nastavku sjednice, nazočnima se obratio načelnik Općine Silvio Nardelli.
 
Govoreći o ostvarenom u protekloj godini, Nardelli je istakao sporazume s Vladom RH kojima je općini ustupljen dio prostora bivše Vojne ustanove Kupari u svrhu izgradnje Dječjeg vrtića i Doma za starije i nemoćne, kao i zemljište na kojemu se planiraju sportski sadržaji u Čibači. Kao značajan je istakao i sporazum s Vladom RH kojim je definiran model privatizacije kompleksa hotelskih sadržaja u Kuparima. Načelnik općine se osvrnuo i na još uvijek nedovršenu trodijelnu športsku dvoranu koja uz novu zgradu Osnovne škole Župa dubrovačka.
Načelnik je nazočne upoznao i s tijekom realizacije projekta "Groblja Dubac", izradi prostorno planske dokumentacije, te ostalim planovima Općine u narednom razdoblju.
 
U nastavku sjednice, nazočnima su se obratili načelnik Općine Konavle Luka Korda, Načelnik Općine Stari Mikanovci Tadija Orlović, Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, Saborski zastupnici Ruža Tomašić i Frano Matušić, te Župan Nikola Dobroslavić.
 
Nakon govora uslijedile su dodjele javnih priznanja općine za 2012 godinu. Općinsku nagradu za životno djelo dobio je gospar Mihu Kaciga za iznimno predan i stručan dugogodišnji veterinarski rad na području Općine Župa dubrovačka. Nagrada Općine Župa dubrovačka za nesebičan doprinos u poboljšanju kvalitete života osoba treće životne dobi na području Župe dubrovačke dodijeljena je gospođi Mariji Vlašić, a za ostvarene prestižne sportske rezultate Anđeli Telesmanić .
 
U prigodi 20. godišnjice oslobođenja Župe dubrovačke, nagradu Općine Župa dubrovačka su dobili i djelatnici HEP Proizvodnje d.o.o. – Pogona HE „Dubrovnik“ za hrabar i nesebičan angažman na okupiranom području u cilju opskrbe električnom energijom Dubrovnika i okolice tijekom Domovinskog rata.
 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad