Grad

Utvrđena Konačna lista reda prvenstva za stanove u Mokošici

Utvrđena Konačna lista reda prvenstva za stanove u Mokošici

Nakon provedenog Javnog poziva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika koji je trajao 45 dana, utvrđena je Konačna lista reda prvenstva, kako javljaju iz Grada Dubrovnika.

Početkom sljedećeg tjedna službe Grada Dubrovnika pozvat će sve sugrađane koji su ostvarili svoje pravo na odabir stana i sklapanje Ugovora o najmu, a nakon čega će gradonačelnik donijeti Odluku o davanju u najam stanova na određeno vrijeme od deset godina od dana sklapanja ugovora o najmu.

Podsjetimo, nakon provedenog javnog poziva koji je trajao od 17. rujna do 2. studenoga 2022. godine za dodjelu u najam 26 stanova u Mokošici, Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti pristupilo je otvaranju i pregledu zahtjeva te uputilo administrativno ispravne zahtjeve Povjerenstvu za provedbu postupka i odlučivanje o najmu stanova koje je zaprimljene zahtjeve bodovalo.

Prije samog propisanog roka za podnošenje prigovora gradska uprava je omogućila svim podnositeljima zahtjeva uvid u dokumentaciju uz obrazloženje od strane članova Povjerenstava.

Nakon što je Povjerenstvo za rješavanje prigovora odlučilo o prigovorima, na prijedlog Povjerenstva za provedbu postupka i odlučivanje o najmu stanova Gradonačelnik je utvrdio Konačnu listu reda prvenstva.

U Povjerenstva nadležna za provedbu ovog javnog poziva uz službenike Grada, Gradsko vijeće imenovalo je vijećnice i vijećnike Gradskog vijeća kojima je na takav način omogućeno da kao predstavnici građana sudjeluju u svim koracima provedbe i donošenju Odluka. Uz navedeno postupak je proveden transparentno uz javno otvaranje pristiglih zahtjeva prilikom kojeg je pročitan svaki dostavljeni dokument. Imena i prezimena svih podnositelja s naznačenim uvjetima koje su zadovoljili ili nisu zadovoljili javno su objavljena.

Također, pozivaju iz Grada Dubrovnika sve sugrađane, ukoliko imaju saznanja o osobama koje se nalaze na Konačnoj listi, a ne udovoljavaju uvjetima da prijave nepravilnosti gradskoj upravi.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist