Grad

UTD RAGUSA Dugogodišnjem gubitašu otpisano 2,6 milijuna kuna duga

UTD RAGUSA Dugogodišnjem gubitašu otpisano 2,6 milijuna kuna duga

Nekadašnjem ugostiteljskom divu, tvrtki UTD Ragusa u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika, Vlada Zorana Milanovića otpisala je dug u visini od 2,6 milijuna kuna.

Riječ je o potraživanju Ministarstva financija s osnove kamate, a nakon što je UTD Ragusa, dugogodišnji gradski gubitaš, u cijelosti platila glavnicu duga od 1,7 milijuna kuna.

Dug je nastao još 1998. godine temeljem odluke Vlada RH o davanju državnog jamstva po kreditu Hrvatske banke za obnovu i razvoj hotelsko-turističkim poduzećima na dubrovačkom području u svrhu pripreme turističke sezone. Tada je UTD Raguzi izdano jamstvo od 7 milijuna kuna u korist HBOR-a, a za osiguranje kredita zasnovano je zaslužno pravo na nekretninama u vlasništvu tvrtke i Grada Dubrovnika u korist Ministarstva financija.

Temeljem izdanog jamstva Ministarstvo je izvršilo plaćanja od 1,7 milijuna kuna prema HBOR-u.

Inače, UTD Ragusa nekadašnji je dubrovački ugostiteljski div koji je raspolagao najatraktivnijim prostorima u i oko povijesne jezgre. No, u ratnom i poratnom razdoblju tvrtka je samo nizala gubitke, a gradska uprava godinama je pokušavala osigurati njen opstanak. Danas posluje tek s jednim zaposlenikom – direktorom Igorom Jurišićem.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist