Grad

Usred Solituda niknulo sumnjivo okupljalište?! Policija: Pojačano ćemo obilaziti područje

Naslovna Solitudo

Mirna oaza poluotoka Babin kuk, naselje Solitudo koje je buknulo u proteklom desetljeću, danas je mjesto zgrada, poslovnih prostora i – lokacija za sastanak ‘sumnjivih’ radnji. Naime, tragom naših čitatelja koji su nas upozorili na veliki problem usred bivšeg Vrtlarovog rasadnika, krenuli smo napraviti fotoreportažu i ostali osupnuti jednim ‘mjestom za druženje’. Čini se kako se usred ex. rasadnika stvorio pravi mali centar za druženje na krivi način. Boce, smeće, grafiti koji veličaju fašističke povijesne ideje i ostaci nekih drugih radnji koje su autori (pogrešno) opisali kao ‘rooling station’ govore nam kako se Solitudo pretvorilo u lokaciju za – narkomaniju. Uz to, ovaj ‘Trainspotting’ nalazi se na azbestnim pločama, pa se društvo koje se tu okuplja još i dodatno truje…

Poruka je jasna – izrugivanje i prljavština
Kako su nas upozorili stanovnici ovog dijela grada, situacija ovog okupljališta prijavljena je i svim nadležnim institucijama. Iako u tiskano izdanje našeg tjednika nije stigao odgovor svih nadležnih službi, naknadno smo dobili odgovor iz Policije.

– Obavještavamo Vas da ova Policijska uprava, do sada, nije imala saznanja o okupljanjima u Solitudu. Slijedom dostavljenog upita u narednom vremenu policija će pojačano obilaziti navedeno područje, a ukoliko se utvrdi protupravno ponašanje iz nadležnosti policije poduzeti će se odgovarajuće mjere i radnje s ciljem sankcioniranja prekršitelja – istaknuli su nam iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist