Grad

Raskinut ugovor između Lokruma i Sveučilišta u Zagrebu, Marković pozvao Benediktince da nasele otok

Raskinut ugovor između Lokruma i Sveučilišta u Zagrebu, Marković pozvao Benediktince da nasele otok

Petnaesta točka Gradskog vijeća bila je Prijedlog zaključka o davanju ovlasti gradonačelniku Grada Dubrovnika za jednostrani raskid ugovora od 21. svibnja 1991., zaključen između Grada Dubrovnika kao sljedbenika bivše Općine Dubrovnik, Zavoda za obnovu Dubrovnika, Javne ustanove Rezervat Lokrum i Sveučilišta u Zagrebu. Točka je jednoglasno usvojena.

Također, Doršner je pitala u koje se svrhe misli obnoviti Benediktinski samostan. Ravnateljica JU Rezervat Lokrum Nikolina Grković rekla je da planiraju izraditi projektnu dokumentaciju i obnoviti ga na način da se u njemu uspostavi interpretacijski centar, a osigurat će se među ostalim prostor za stručna i znanstvena istraživanja. Bit će tu i kongresna dvorana, prostori za izložbe i radionice za djecu. Krešimir Marković bi pozvao Benediktince da ponovno nasele samostan na Lokrumu.

Šesnaesta točka bila je Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o stanju okoliša Grada Dubrovnika za razdoblje 2016. – 2020. godine, a koje je predstavila autorica Smiljana Blažević. Zaključeno je kako je stanje okoliša na području Grada dobro za zdravlje ljudi i dobrobit zajednice, Iako nekad ima onečišćenja mora ili parametri vode nekad nisu dobri. Takvo stanje, istaknuto je, treba održati. Izvješće treba biti putokaz budućim strateškim odlukama.

Pročitajte još

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist