Grad

Uspješan početak sezone: Odličan turistički promet za Uskrs u Dubrovniku

Uspjesan pocetak sezone Uskrs

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je tijekom Uskršnjeg vikenda boravilo 8 372 turista, što je 31 posto više nego prošle godine u istom razdoblju. Tijekom proteklog blagdanskog vikenda najbrojniji gosti bili su iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Hrvatske, SAD-a, Španjolske, Fancuske, Finske, Irske, Kine i Italije. Za Uskršnji vikend Zračna luka Dubrovnik ostvarila je zračni promet od 50 letova.

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je, od 1. siječnja do 9. travnja 2023. godine, ostvareno 98 417 dolazaka i 216 016 noćenja, odnosno 72 posto više u dolascima te 44 posto više u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od početka godine, strani turisti ostvarili su 90 195 dolazaka i 177 358 noćenja, dok su domaći turisti ostvarili 18 222 dolazaka i 38 658 noćenja. Najbrojniji gosti od početka godine bili su iz Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Njemačke, BiH, Francuske, Španjolske, Irske, Finske i Albanije. Prema vrsti smještaja, u hotelima su zabilježena 78 008 dolaska s ostvarenih 148 833 noćenja, dok je u privatnom smještaju zabilježeno 11 891 dolazaka te 40 646 noćenja.

Odlični turistički rezultati za Uskrs i početak turističke sezone potvrda su popularnosti Dubrovnika te se u travnju očekuje intenziviranje turističkog prometa, kada će Zračna luka Dubrovnik biti povezana sa više od 50 destinacija, prema kojima će prometovati više od dvadeset avioprijevoznika.

Pročitajte još

Promotivni video o Dubrovniku prikazuje se u američkim zračnim lukama

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

MJERA GRADA Uručeni prvi ugovori za nepovratna sredstva za kupnju prve nekretnine

Dulist