Sport

USPJEH NEPTUNAŠA Kukuljica i Đivanović u juniorskoj reprezentaciji

USPJEH NEPTUNAŠA Kukuljica i Đivanović u juniorskoj reprezentaciji

Veslači VK Neptuna Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović uvršteni su u hrvatsku juniorsku veslačku reprezentaciju za sezonu 2018.

Podsjetimo, Kukuljica i Đivanović višestruki su prvaci Hrvatske u veslanju u disciplini ‘dvojca na pariće’: 2013. godine kao kadeti B, 2015. kao kadeti A, a 2017. kao juniori B. To je prepoznao izbornik veslačke reprezentacije Darko Mikšić te ih uvrstio u juniorski sastav.

Kukuljica i Đivanović stoga u subotu 25. studenog odlaze na pripreme reprezentacije u Skradin, gdje će se s ostalim veslačima pripremati na sedmodnevnim pripremama, kao uvertira za nadolazeće regate u 2018. godini: Zagreb, Bled, Munchen, Trakai itd. U skradinskom zaljevu radit će se dvaput dnevno na moru, uveslavajući najbolje kombinacije i posade, a sve pod kontrolom izbornika.

-Ovo je ujedno i velika nagrada njihovom treneru Pavu Bečiću i prof. dr. Mladenu Marinoviću, koji uspješno već godinama pripremaju veslače Neptuna, a jedan od najvećih uspjeha je i brončana medalja na Europskom juniorskom prvenstvu 2013. godine našeg Mateja Metkovića – ističu iz VK Neptuna.

‘Dvojac na pariće’ je ujedno najsjajnija disciplina hrvatskog veslanja, koju su zlatom ovjekovječila naša dva najbolja veslača Damir i Valent Sinković 2016. godine na Olimpijskim igrama u Riu.

U Veslačkom klubu Neptun, osim velikog zadovoljstva ovim rezultatima, ubrzano rade i na prikupljanju financijskih sredstava i sponzorstva za kupnju dva nova veslačka broda – skifa, kako bi Kukuljica i Đivanović mogli kvalitetno odraditi zimski dio priprema, a jedan novi brod marke Filippi – Italia, košta deset tisuća eura. U nadi da će se prikupiti potrebna sredstva, Neptunaši sa zadovoljstvom očekuju početak nove veslačke sezone.

Pročitajte još

VEČERAS SVI U GOSPINO POLJE! Košarkaši Dubrovnika dočekuju Šibenik

Dulist

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist

[FOTOGALERIJA] Luka Đurović najbrže svladao zidine!

Dulist