DuList PROMO

[USKRS NA PJATU] Janjeći ossobuco ravno iz kuhinje Konavoskih dvora

Janjeci ossobuco

Iskusite gastronomske čarolije restorana Konavoski dvori, gdje svježina Ljute upotpunjuje bogate okuse tradicionalnih jela. Ravno iz Konavala dolazi nam recept jednog od specijaliteta kako bismo u njemu mogli uživati pripremajući ga za Uskrs u vlastitoj kuhinji. Rezervacije pozivom na broj 020 791 039.

konavoski dvori web

JANJEĆI OSSOBUCO

SASTOJCI
1200 g janjetine
400 g korjenastog povrća
400 g zelenih mahuna
200 g griza
200 ml mlijeka
Jedno jaje
40 grama masnijeg sira poput gaude
15 g sira ribanca
100 ml vrhnja za kuhanje
30 ml crnog vrhunskog vina
Sol, papar, muškatni oraščić i anis

PRIPREMA
Janjeći but izrežemo na fete debljine 2 cm te ih naglo prepržimo s obje strane. Na toj masnoći dinstamo povrće, a potom dodamo janjetinu, podlijemo s vinom i malo povrtnog temeljca te dodamo anis i pirjamo dok se meso ne završi.
U međuvremenu, pripremimo njoke. U mlijeko dodajemo griz i začine, kuhamo i dodamo vrhnje te sir ribanac. Kada se smjesa skuha i poveže, maknemo s vatre te umiješamo jaje. Još toplu smjesu oblikujemo u valjak te pustimo da se malo ohladi. Ohlađene njoke režemo i posipamo sirom te ih zapečemo. Meso izvadimo iz umaka, umak dobro propasiramo i začinimo te u njega vratimo meso.
Mahune popržimo na maslacu i začinimo. Serviramo meso uz koje složimo njoke i mahune te meso prelijemo umakom.

U slast!

 

Pročitajte još

PETROV I BAŠIĆ Gospodarski plan koji stavlja naglasak na male poduzetnike, OPG-ove i održiv razvoj županije

Dulist.hr

[IZBORI 2025.] Đuro Lonza: Župa će za 10-20 godina imati sve karakteristike grada

Dulist

[IZBORI 2025.] Anita Bonačić Obradović: Betonizacija prostora, pogodovanje pojedincima i zapošljavanje na temelju članske iskaznice – nije prioritet

Dulist