DuList PROMO

[USKRS NA PJATU] Gastro Mare donosi recept za jedan od favorita s menija

c Gastro 105

Gastro Mare poziva sve ljubitelje fine kuhinje na nezaboravno gastromsko iskustvo u Kobašu. Za Uskrs i vikendima uživajte u jelima chefa Bjelka, punima lokalnih okusa i strasti. Recept za jedan od favorita, rizot s plodovima mora, kukama i šparogama, s radošću su podijelili s nama.

Rizot s plodovima mora, šparogama i kukama

Sastojci

  • 200 g riže
  • Maslinovo ulje
  • Glavica luka
  • 1 dcl bijelog vina
  • Sol, papar
  • 16 većih gambora
  • 16 dagnji
  • 1 manja sipa
  • 12 kamenica
  • 300 g šparoga
  • 50 g maslaca

Priprema

Rižu popirjati na maslinovom ulju i luku, podliti vinom. Posoliti i još malo pirjati te podliti vodom dok se riža ne skuha ‘al dente’. Otvoriti kamenice i dagnje, očistiti gambore i sipu. Sipu skuhati i narezati na trakice. Meso kamenica i dagnji obariti u vodi 1 minutu, gambore zapeći na tavi s malo maslinovog ulja. Šparoge prokuhati u vodi par minuta da ostanu hrskave. Obrađene morske plodove dodati u rižu te još sve zajedno dokuhati, začiniti po želji te pred kraj dodati maslac. Na vrh rižota staviti šparoge.
Dobar tek!

rizot

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist.hr

GARDEN TERRACE & BAR JE OTVOREN!

Dulist.hr

[IZBORI 2025.] Marko Dragičević: Viziju Dubrovnika zajedno pretvorimo u stvarnost

Dulist