DuList PROMO

[USKRS NA PJATU] Gastro Mare donosi recept za jedan od favorita s menija

c Gastro 105

Gastro Mare poziva sve ljubitelje fine kuhinje na nezaboravno gastromsko iskustvo u Kobašu. Za Uskrs i vikendima uživajte u jelima chefa Bjelka, punima lokalnih okusa i strasti. Recept za jedan od favorita, rizot s plodovima mora, kukama i šparogama, s radošću su podijelili s nama.

Rizot s plodovima mora, šparogama i kukama

Sastojci

  • 200 g riže
  • Maslinovo ulje
  • Glavica luka
  • 1 dcl bijelog vina
  • Sol, papar
  • 16 većih gambora
  • 16 dagnji
  • 1 manja sipa
  • 12 kamenica
  • 300 g šparoga
  • 50 g maslaca

Priprema

Rižu popirjati na maslinovom ulju i luku, podliti vinom. Posoliti i još malo pirjati te podliti vodom dok se riža ne skuha ‘al dente’. Otvoriti kamenice i dagnje, očistiti gambore i sipu. Sipu skuhati i narezati na trakice. Meso kamenica i dagnji obariti u vodi 1 minutu, gambore zapeći na tavi s malo maslinovog ulja. Šparoge prokuhati u vodi par minuta da ostanu hrskave. Obrađene morske plodove dodati u rižu te još sve zajedno dokuhati, začiniti po želji te pred kraj dodati maslac. Na vrh rižota staviti šparoge.
Dobar tek!

rizot

Pročitajte još

OSVOJITE 2 ULAZNICE ZA VOJKA V I LAKE NA ORSULI

Dulist.hr

MEX CANTINA BONA FIDE Posjetili smo jedini meksički restoran u Gradu

Dulist.hr

XD XENIA DESIGN U četvrtak i petak outlet rasprodaja uz velike popuste

Dulist.hr