DuList PROMO

[USKRS NA PJATU] Restoran Maskeron ekskluzivno donosi svoj ‘signature’ recept

maskeron taraca

Restoran Maskeron donosi zanimljiv recept prigodan za nadolazeće blagdane. Ovo signature jelo uskoro će se naći i na novom proljetnom jelovniku. Nadolazeći proljetni dani idealni su za uživanje u novim jelima na taraci ovog restorana. Stoga,  rezervirajte vaše mjesto i uživajte u posebnim trenucima s najmilijima.

STEAK MASKERON

SASTOJCI (za 4 osobe)photo output 1
1,1 kg argentinskog ribeye steaka
100 g riže
Jedna žuta paprika
2 dcl vrhnja za kuhanje
Jedna glavica luka
Maslinovo ulje, sol i papar
Jedna žlica umaka demiglace
Jedan dcl aceta balsamica
Kockica maslaca
Naribani parmezan Grana Padano

PRIPREMA
Rizot
Rižu skuhajte do otprilike 70 posto i ostavite da kratko odstoji. U međuvremenu pripremite žuti umak. Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, zatim dodajte sitno nasjeckanu žutu papriku i vrhnje za kuhanje. Kada se sastojci prožmu, dodajte žuti umak u rižu, po potrebi dolijte još malo vode i sve dobro sjedinite. Kremoznost rizota postignite dodavanjem kockice maslaca i naribanog Grana Padano parmezana.

Crveni umak
Na maslinovom ulju kratko izdinstajte kapulu (luk), dodajte cherry rajčice, žlicu demiglace umaka i reducirani aceto balsamico. Umak kuhajte dok ne postane kremast. Po želji začinite solju i paprom.

Meso
Ribeye steak pecite na dobro zagrijanoj tavi do stupnja medium-rare, kako bi meso zadržalo svoju sočnost. Neka odstoji par minuta prije rezanja.

Posluživanje
Rizot servirajte na pjatu, na njega posložite tople trakice steaka i sve prelijte crvenim umakom.

SAVJET ŠEFA KUHINJE
Ako aceto balsamico nije prethodno reduciran, obavezno ga reducirajte tijekom kuhanja. Oba umaka trebaju biti kremasta i jednake konzistencije kako bi ih riža dobro upila, a da se pritom ne razlijevaju po tanjuru. Ako ne pronađete argentinski ribeye, slobodno ga zamijenite ramsteakom.

Vaše mjesto rezervirajte pozivom na broj 020 206 687.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist.hr

GARDEN TERRACE & BAR JE OTVOREN!

Dulist.hr

[IZBORI 2025.] Marko Dragičević: Viziju Dubrovnika zajedno pretvorimo u stvarnost

Dulist