Koronavirus u Hrvatskoj

Svi nalazi iz Zagreba se vratili negativni, još jedna osoba ozdravila od koronavirusa

Svi nalazi iz Zagreba se vratili negativni, još jedna osoba ozdravila od koronavirusa

Imali smo 145 poslanih uzoraka u zadnja dva navrata i, srećom, nemamo niti jedan pozitivni nalaz. To je posebno važno jer su unutar tih uzoraka i oni koje smo uzeli iz Doma Josipovac te Doma za odrasle osobe u Metkoviću, svih zaposlenika i štićenika. U Domu Dubrovnik imamo dobru situaciju, nitko nema simptome, niti imamo najavu da bi moglo tamo biti novih slučajeva – rekao je to župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite DNŽ ovog ponedjeljka.

-Izražavam sućut obitelji preminule osobe iz Ploča. Ukupno smo prema Zagrebu poslali 1344 uzorka i nemamo novih pozitivnih osoba. 28 osoba je hospitalizirano. U protekla 24 sata imamo još jednu izliječenu osobu, ukupno 16. Stožer civilne zaštite na jutros održanoj sjednici donio je prijedlog te ga uputio Nacionalnom stožeru te se odnosi na podjelu županije na tri područja – Dubrovnik, Konavle, Župu dubrovačku, zatim Dolinu Neretve te otoci i poluotok Pelješac. I dalje će se za odlazak za otok trebati imati posebnu propusnicu – rekao je načelnik Stožera Joško Cebalo.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić naglasio je kako je jedna osoba koja se nalazi u respiratornom centru u Splitu teškog stanja, ali nije intubirana. Ponovio je kako trenutno imamo 28 hospitaliziranih ljudi.

– Od tog je 19 ljudi u OB Dubrovnik i jedna je osoba u jedinici intenzivnog liječenja. Osam osoba je u Studentskom domu. Osim medicinske sestre i liječnika na bolovanju od danas imamo i jednu sestru u samoizolaciji. Kontakt nije ostvaren u bolnici. S obzirom na uvjete bolnica normalno funkcionira – zaključio je Bekić.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić istaknuo je brojke – 58 djelatnika i korisnika Doma u Metkoviću, 40 korisnika i djelatnika Doma Josipovac te sedam djelatnika Doma Konavle – svi su negativni.

Nije došlo do proboja virusa, što je najveći dobitak posljednja dva dana – zaključio je Lakić.
Načelnik PU Ivan Pavličević istaknuo je kako u protekla 24 sata nije bilo ni dojava ni kršenja samoizolacije.

– Ovisno o odluci Nacionalnog stožera o ‘mini regijama’ našeg područja, doći će do ukidanja punktova ali ćemo postupanje usmjeriti na druga mjesta, lokacije, gdje prosudimo da će doći do većeg okupljanja – istaknuo je Pavličević.

Štićenica Doma u Pločama prije evakuacije je poslana kući, a iz kuće u OB Dubrovnik. Njena kćer je poslana jučer prema OB Dubrovnik, međutim kako je poslana u popodnevnim satima, ne potpada pod danas navedene rezultate, naglasio je Lakić.

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i ovog ponedjeljka donosi najnovije informacije o stanju s koronavirusom u županiji. Konferenciju za medije možete pratiti uživo na našem Facebooku, ali i u tesktualnom obliku na portalu DuLista.


Uskoro opširnije!

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist