Grad

Uskoro nova sportska dvorana u Orašcu

Uskoro nova sportska dvorana u Orašcu

Grad Dubrovnik je pokrenuo prethodno savjetovanje za izvođenje radova na rekonstrukciji građevine društvene namjene Osnovne škole Antun Masle s izgradnjom nove školske sportske dvorane. Savjetovanje će trajati do 24. travnja, a uslijedit će objava otvorenog postupka nabave za izvođenje radova, navode iz Grada Dubrovnika.

Novoplanirana dvorana nalazit će se sjeverno od zgrade škole na postojećem nogometnom igralištu, a zgrade će međusobno biti povezane toplom vezom. Sportska dvorana pri OŠ Antuna Masle bit će od velikog značaja za učenike škole koji će dobiti adekvatne uvjete za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, a dvoranu će biti moguće koristiti i nakon nastave u sportsko‐rekreacijske svrhe te će se u tom slučaju koristiti novi ulaz u dvoranu bez potrebe ulaženja u zgradu škole.

-Izgradnja sportske dvorane u Orašcu označava nastavak ulaganja u dugo zapostavljanu sportsku infrastrukturu, a koje je ova gradska uprava pokrenula donošenjem Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture do 2028. godine. Do sada su realizirani projekti nogometnog igrališta s umjetnom travom i dvorane za borilačke sportove u Gospinom polju, hangara za jedriličare u Orsanu, judo dvorane u Mokošici te je obnovljena zgrada gradskog bazena i ex-hotela Stadion. Vrijednost navedenih investicija dosegnula je 4,5 milijuna eura. Samo u 2023. godini ukupna ulaganja u sport iznose 6.493.062,00 eura što čini 7,44 posto od ukupnog Proračuna Grada Dubrovnika. Najveći pojedinačna investicija je ugradnja sustava dizalica topline s morskom vodom za potrebe gradskog bazena vrijedna 1.453.865,00 eura, od čega je 1.2 milijuna eura sufinancirano bespovratnih sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije – govore iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist