Koronavirus u Hrvatskoj

USKORO KREĆU VJENČANJA I PROSLAVE U zatvorenim prostorima 100 posjetitelja, na otvorenom – 300!

USKORO KREĆU VJENČANJA I PROSLAVE U zatvorenim prostorima 100 posjetitelja, na otvorenom - 300!

Stožer civilne zaštite RH u današnjem je priopćenju najavio kako se od sljedeće srijede 27. svibnja, želi omogućiti održavanje  privatna i poslovna okupljanja.

Predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja. No, daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.

-Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. – istaknuto je u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

 

 

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist