Koronavirus u Hrvatskoj

USKORO KREĆU VJENČANJA I PROSLAVE U zatvorenim prostorima 100 posjetitelja, na otvorenom – 300!

Stožer civilne zaštite RH u današnjem je priopćenju najavio kako se od sljedeće srijede 27. svibnja, želi omogućiti održavanje  privatna i poslovna okupljanja.

Predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja. No, daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.

-Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. – istaknuto je u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

 

 

 

Pročitajte još

Hrvatska bilježi 599 novih slučajeva zaraze, preminulo je 29 osoba

Dulist

Novih 25 slučajeva zaraze u županiji, zabilježeno devet kršenja mjera samoizolacije

Dulist

PROBLEMI S ISPORUKOM Nemamo dovoljno doza, obustavlja se novo cijepljenje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija