Zanimljivosti

Upoznavanje Europe počinje u Gradu!

Dio sudionika natječaja u izradi panoa, koji je Europski dom Dubrovnik organizirao za ovogodišnji Dana Europe, posjetio je prošlog tjedna Župu dubrovačku i Konavle.

Riječ je o učenicima iz osnovnih škola Orašac, Mokošica, Lapad, Marina Držića i Marina Getaldića. Destinacija izleta izabrana je u dogovoru s dijelom ravnateljica koje su ustvrdile da učenici iz gradskih osnovnih škola vrlo slabo poznaju istočni dio naše županije.

S obzirom da se veći dio učenika nije otprije poznavao, ovo je bila prigoda ne samo za upoznavanje okolice Dubrovnika, nego i za međusobno druženje. Za učenike iz OŠ Ivana Gundulića, koji su na natječaju osvojili prvo (za predstavljanje Švedske) i treće mjesto (za predstavljanje Hrvatske kao nove članice EU), a četvrto i peto mjesto podijelili s Gimnazijom Dubrovnik (za predstavljanje Velike Britanije) Europski dom sprema posebno druženje jer nisu mogli sudjelovati u izletu.

Podsjetimo, panoi koje su izradili učenici svih osnovnih škola s područja grada Dubrovnika, Privatne gimnazije i Gimnazije Dubrovnik bili su oko Dana Europe, 9. svibnja, postavljeni u izlozima na Stradunu i ulici od Puča, a od 11. do 18. svibnja u EU-Info centru Europskog doma Dubrovnik u prizemlju Narodne knjižnice. Na panoima su bile predstavljene države članice Europske unije, Hrvatska kao nova članica te EU u cjelini. Ova izložba bila je dio prigodnog programa za Dan Europe koji je Europski dom Dubrovnik organizirao u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom, Sveučilištem u Dubrovniku i Slovenskim kulturnim društvom „Lipa“ iz Dubrovnika.

Pročitajte još

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija