DuList IN

UPISI U TIJEKU Argentinski tango nije samo ples, nego i način življenja

Udruga Tango Libertas Dubrovnik vrši upise! Naime, tijekom listopada su otvoreni upisi za tango početnike. Shodno broju početnika, formirat će se grupe kako bi se svakom polazniku mogla posvetiti maksimalna pozornost i kako bi ih se moglo uvesti u svijet plesa, svijet tanga.

—Budući da je tango ples u paru, preporuka je doći s plesnim partnerom koji ne mora biti i vaš životni partner – ističu iz udruge za DuList. Inače, udruga postoji od 2019. godine te sada broji oko četrdeset članova, svih dobnih skupina. Jer, kako kažu, tko otkrije, zapleše i zavoli tango ‘osjeća kako je to mali grad u Gradu’. Udruga se bavi afirmacijom i popularizacijom Argentinskog tanga. Predsjednica Udruge je Teuta Vuličević, a plesni i umjetnički voditelji su treneri, Miloš i Olivera Krivokapić.

—Mi smo dobro povezana zajednica koja živi, raduje se, okuplja se na plesnim večerima, svakodnevno vježba i uči korake, dočekuje svoje plesne prijatelje koji dolaze izdaleka i ide u goste u druge gradove na radionice, maratone i festivale. Svaki drugi tjedan organiziramo tango vikend s trenerima u vidu radionica i to petkom i subotom, u dvije grupe – početna i napredna grupa, tako da svi dragi ljudi koji žele učiti plesati mogu nam se pridružiti. Ponedjeljkom i srijedom od 20 sati u prostorima TLD-a članovi mogu plesati i vježbati korake koje su učili na radionicama. Stariji članovi uvijek su tu da pomognu plesačima, na početku njihovog plesnog staža – naglašavaju iz udruge.

—Argentinski tango nije samo ples, nego i način življenja, najljepši među lijepima. Često se vodimo motom: ‘Prvo plešite, a razmišljajte poslije’, što i svima preporučujemo. Zbilja vrijedi svakog trenutka… – navode iz udruge.

Pročitajte još

[FOTO] DOMJENAK ZL RUĐER BOŠKOVIĆ Posebne zahvale dobili Ivana Mandurić i Ivo Pušić

Dulist

Vukina foto priča – Zanzibar

Dulist

[FOTO/VIDEO] Matko i Brane zagrijali atmosferu na Vojnoviću

Dulist