Zanimljivosti

Umro profesor Adam Benović

Umro profesor Adam Benović

Znanstveni savjetnik u Institutu za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Adam Benović, umro je danas nakon duge i teške bolesti javljaju iz Instituta za more i priobalje.

 
 Dr. sc. Adam Benović rođen je 1943. u Osijeku. Osnovnu i srednju školu je završio u Dubrovniku, a studij biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na istom je fakultetu magistrirao 1971. i doktorirao 1977. godine. Cijeli svoj radni vijek, od 1970. pa do svoje smrti, proveo je u dubrovačkom institutu u kojem je bio direktor u razdoblju od 1977. do 1990.
 
Dr. sc. Adam Benović je bio ugledni znanstvenik u području biologije i ekologije mora. Objavio je preko 50 znanstvenih radova te mnogo stručnih i popularnih radova. U javnosti je bio stalno prisutan u naporima za zaštitu Jadrana, održivi razvitak te unaprijeđenje znanstvenih i stručnih programa i projekata. Bio je u stalnim kontaktima s uglednim znanstvenicima u svijetu te osoba koja je uvijek imala spoznaja o suvremenim trendovima u znanosti, poglavito onih koje se tiču temeljnih i praktičnih problema mora.
Dan pogreba bit će naknadno objavljen.

Pročitajte još

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist