Zanimljivosti

Biskup na proslavi u Čilipima

Procesijom i svečanim euharistijskim slavljem, koje je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić, u Čilipima je proslavljen blagdan Svetog Nikole.

– Draga djeco, vi znate da Sveti Nikola ovih dana ima puno posla. On vas jako voli, ali treba obići mnoge crkve, župe, vrtiće i škole. Rekao sam Svetom Nikoli da je s nama ove godine naš biskup. Sav sretan, odgovara mi da će on onda poslati darove, a biskup Mate neka ih podijeli! – kazao je župnik, don Josip Barišić djeci na kraju misnog slavlja uz proslavu blagdana Sv. Nikole u Čilipima.
 
Biskup Uzinić misu je predvodio u koncelebraciji sa župnikom Barišićem i don Ivanom Penavom, župnikom susjedne župe Cavtat. Župni zbor uveličao je slavlje pjesmom, a u procesiji se pjevala pjesma u čast Svetom Nikoli, na starom tradicionalnom napjevu specifičnom samo za ovaj kraj.
 
Po završetku misnog slavlja biskup Uzinić preuzeo je ulogu Svetog Nikole i podijelio djeci poklone.

Pročitajte još

FOTOGRAFIJA TJEDNA Zaljubljene sjene

Zvonimir Pandža

UOČI SVEČANOG OTVARANJA Pelješki most dobio i svoju pjesmu!

Dulist

FOTO Lego radionice i igraonice za najmlađe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija