DuList IN

Umjetnici, prijavite se na Street Art Festival!

Umjetnici, prijavite se na Street Art Festival!

Novi festival Ljeto u Gružu je kulturna i turistička manifestacija koja za cilj ima transformaciju Gruža u urbani centar Dubrovnika. Kroz 90 dana festivala, održat će se brojni programi, a jedan od njih je i Street art festival/Art Park. Street art festival će biti održan u Parku Luja Šoletića, a zamišljen je kao urbana platforma/ Art park za suvremenu umjetnost koja će aktivirati ovaj javni prostor te njega i njegove sudionike učiniti vidljivijima široj javnosti.

-S obzirom da je ovo prva godina festivala, za početak je planirano (I) umjetničko oslikavanje tri klupe, a potom u narednim godinama, kako festival bude rastao – postepeno i sva urbana oprema u parku. Osim umjetničkog oslikavanja, zainteresirani umjetnici se pozivaju da se prijave na (II) izlaganje od jednog do tri svoja rada (u parku) s kojima žele upoznati lokalnu publiku, te na taj način s njima uspostaviti direktan kontakt i promovirati svoj rad u urbanom okruženju – navode organizatori. Zainteresirane akademske likovne umjetnike koji djeluju u Dubrovniku i okolici pozivaju da do 15. srpnja dostave skicu prijedloga aplikacije svog rada na klupu.

-Interes za sudjelovanje se iskazuje na mail gruzfestival@gmail.com (uz naznaku ‘Street art/Art park’), pri čemu će zainteresirani umjetnici dobiti podloge sa shemama klupa/površina za aplikaciju na kojima će moći napraviti skice. Stručna komisija sastavljena od četiri člana će do 20. srpnja odabrati tri rada, te će izabrani umjetnici biti pozvani da pristupe oslikavanju klupa sa svojim prijedlogom (priprema i materijal osigurani).
Honorar iznosi 1.000,00 kn po radu. Izvedba oslikavanja je u trajanju od jednog dana. Klupe će po završetku biti označene imenom umjetnika i rada, te QR kodom koji vodi na web stranicu umjetnika (ako je ima) – ističu. Također, sve zainteresirane akademske umjetnike koji djeluju u Dubrovniku i okolici pozivaju da na događaju Street art/Art Park 24. srpnja od 9 do 12 sati izlože jedan do tri svoja rada, te za to vrijeme također budu prisutni kako bi svoj rad mogli osobno predstaviti publici i potencijalnim kupcima.

-Za ovaj dio nema selekcije, ali se također treba prijaviti do 15. srpnja s kratkim životopisom, nazivom, fotografijom i dimenzijom rada/radova kako bi se unaprijed mogla osigurati adekvatna prezentacija radova.
Umjetnici koji budu sudjelovali u projektu Street art/Art Park u sklopu festivala Ljeto u Gružu će također biti promovirani u najavama događanja putem društvenih mreža, te medija – dodaju.

Stručnu komisija sastavljenu od četiri člana čine: Jelena Tamindžija Donnart, kustosica, Iris Lobaš Kukavičić, kiparica, Kristina Mirošević, grafička dizajnerica, Ivana Miloglav, slikarica

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist