Grad

Ukrajinske novinarke borave u Dubrovniku, pripremaju članak o Gradu za Ukrainian Travel Gazette

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Rusiju i Ukrajinu sa sjedištem u Moskvi, glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije te Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u Dubrovniku borave glavna urednica i novinarka popularnog ukrajinskog časopisa za putovanja, Iana Slabinska i Maryna Nikolenko. Urednica i novinarka od 23. do 26. rujna borave u Dubrovniku te pripremaju članak za prestižni ukrajinski časopis Ukrainian Travel Gazette, u kojem će osim kulturne baštine Dubrovnika popratiti i bogati program ovogodišnjeg, sedmog po redu Good Food Festivala.

U Dubrovniku je glavnu urednicu i novinarku Ukrainian Travel Gazette dočekala direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić te im zaželjela dobrodošlicu. Ana Hrnić im je istaknula kako je Dubrovnik izrazito sigurna destinacija s povoljnom epidemiološkom situacijom. Naglasila je i važnost ukrajinskog tržišta za Dubrovnik, čiji se turisti od početka godine nalaze na osmom mjestu top ljestvice najbrojnijih turista s ostvarenih 90 posto od prošlogodišnjeg turističkog prometa u dolascima te čak 17 posto više prošlogodišnjeg turističkog prometa u noćenjima. Ukrajinski turisti su trenutno na šestom mjestu po broju dolazaka, a tijekom kolovoza u Dubrovniku je boravilo 1 578 ukrajinskih turista (58 posto više u odnosu na kolovoz 2019.), a ostvarili su 8 909 noćenja (87 posto turističkog prometa kolovoza 2019.).
Dubrovnik je povezan izravnim letovima s Kijevom zrakoplovnim prijevoznikom Windrose Aviation, od srpnja, a letovi će trajati do kraja rujna.

Pročitajte još

SVAKOG PONEDJELJKA ŠALJU PAKETE ZA VUKOVAR! Učiteljica Dora Fiorenini i profesor Jozo Serdarević u misiji za potrebite

Mia Njavro Banić

Položeni vijenci na spomen obilježljima, večeras ne propustite ‘Ljude od mora’

Dulist

Maturantice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Mara Bezek i Laura Kursar donose nagrade s natjecanja Match Race!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija