Grad

Objavljen poziv za natječaj za program zapošljavanja žena iz ranjivih skupina

Grad Dubrovnik objavio je Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u prijavi projektnog prijedloga za natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ iz Operativnog programa: OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020..

Natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ usmjeren je na nezaposlene žene s nižom razinom obrazovanja (najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje) koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na teže zapošljive i ranjive skupine u lokalnoj zajednici, a što uključuje žene u dobi od 50 godina naviše, žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi, liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, ali i žrtve trgovanja ljudima, azilantice, pripadnice romske nacionalne manjine i beskućnice.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal ovih ranjivih skupina zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, a koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

U sklopu zaposlenja u periodu do 12 mjeseci, žena pripadnica ranjivih skupina će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima (starijim osobama u dobi od 65 godina i više i/ili nemoćnim osobama) pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, a osiguravat će im i brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.). Poslovi uključuju i pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnja korisnika.

Po odobrenju projektnog prijedloga, sklopit će se Ugovor o radu između korisnika/partnera i pripadnica ciljane skupine uz uvjete zaposlenja na puno radno vrijeme za poslove pružanja usluge potpore i podrške za najmanje šest krajnjih korisnika. Naknada za njihov rad propisana je Natječajem u sklopu Europskog socijalnog fonda u iznosu minimalne plaće sukladno važećoj Uredbi Vlade RH o visini minimalne plaće za tekuću godinu.

Javni poziv i prijavnica dostupni su na stranicama Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Vedrana Kelleher na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Dulist

Na današnji dan umrla je pjesnikinja Cvijeta Zuzorić

Dulist

Grad Dubrovnik dobitnik nagrade ‘Simply the best’ za Dubrovnik Pass

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija