Zanimljivosti

Uklonjena antena Tele 2

Nakon što je usred povijesne jezgre Cavtata na zgradi u vlasništvu tvrtke Gordon d.o.o. na adresi Prijeko 62 mobilni operater Tele 2 bespravno postavio telekomunikacijsku antenu  bez odobrenja i znanja Općine Konavle ista je na zahtjev Općine, a pod prijetnjom ovrhe i uklonjena.

 

Općina Konavle reagirala je odmah nakon postavljanja antene obavijestivši o njenom bespravnom postavljanju i Konzervatorski odjel u Dubrovniku s obzirom da je postavljena u okviru zaštićene povijesne jezgre Cavtata, te građevinsku inspekciju i Agenciju za poštu i elektroničke medije.

Konzervatorski odjel u Dubrovniku odmah je reagirao i prema zabranio izvođenje daljnjih radova, a Općina Konavle je izdala rješenje o uklanjanju antenskog stupa.

-Općina Konavle iskoristila je sve pravne mogućnosti kako bi se uklonio antenski stup i spriječila buduća devastacija prostora. Ne može doći bilo tko i radit što ga je volja. – kazao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, infrastrukturu i gospodarenje nekretninama Općine Konavle Božo Lasić.

Inicijativu i rješenje Općine Konavle o uklanjanju antene podržali su i Dubrovački Zeleni forum. 
Na početku su se iz Tele 2 pozivajući se na važeći Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima, pozivali na to kako za postavljanje telekomunikacijskog odašiljača ne trebaju ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu, no na koncu upornošću iz Općine Konavle telekomunikacijska antena je ipak morala biti uklonjena.  

Pročitajte još

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Cvijet iskrenosti… I ljubavi, sreće, sigurnosti!

Dulist

[FOTO] ODJEĆA, NAKIT, CIPELE… Svratite i sutra na buvljak i podržite rad Udruge za Down sindrom

Dulist

Ovaj petak zavirite u svijet virtualne stvarnosti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija