Zanimljivosti

Svi na festu od mušula i Maestrala

Prigodnim obilježavanjem Svjetskog dana turizma 27. rujna u Gradu će završiti "Dani dubrovačkog kulturnog turizma" koji su započeli 16. rujna programom vikend festivala "Ana u Gradu". 

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana turizma 27. rujna odvijat će se na Stradunu. Započinje u 17 sati mimohodom Gradske straže i Dubrovačkih trombunjera, te ostalih povijesnih udruga, u 17. 30 sati upriličit će se Festa od mušula u suradnji s dubrovačkim Cehom ugostitelja i Turističkom i ugostiteljskom školom, uz koncert Klape Maestral ispred crkve sv. Vlaha, koji je namijenjen kako našim gostima tako i svim Dubrovčanima. Prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe – Udruzi Lukjernica.

Inače, programom "Dani kulturnog turizma" objedinjena su sva kulturno – zabavna događanja namijenjena stanovnicima Grada, kao i turistima i posjetiteljima, sve u cilju popularizacije kulturne ponude u turističke svrhe. Sukladno ovogodišnjoj temi UNWTO suživot kultura i turizma, TZ grada Dubrovnika cijelu je 2011. obilježila nazivom "Godina kulturnog turizma" prateći kroz promotivne materijale i programe temu 2011. turističke godine, koja je u Dubrovniku dominantno obilježena i 300. obljetnicom rođenja Ruđera Boškovića.

Iz TZ Grada podsjećaju kako su izdali i tematske brošure posvećene događanjima podijeljene prema godišnjim dobima, do sad su izdate četiri – Zima, Proljeće, Ljeto i Jesen. U njima donose pregled najvažnijih događanja s opisima i zanimljivostima, a u suradnji s Dubrovačkim muzejima izdat je letak "Tko je bio Ruđer Bošković" na pet jezika, bedž s likom Ruđera Boškovića koji je poklonjen svim članovima dubrovačkog Društva vodiča.

Ljetno izdanje časopisa "Welcome to Dubrovnik"  većinom sadržaja posvećeno je Ruđeru Boškoviću, a TZ grada sudjelovala je i u organizaciji simpozija posvećenog našem velikom znanstveniku, te bila domaćinom Nacionalnog dana kulturnog turizma u suorganizaciji s Uredom za kulturni turizam HTZ–a.
 

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Vatreno se navija za Hrvatsku u Studentskom domu!

Dulist

ZMAJADA, AVIONI… Završena trodnevna manifestacija ‘Aeronaut 8’

Dulist

Jeste li pluviofil?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija