Zanimljivosti

Svi na festu od mušula i Maestrala

Svi na festu od mušula i Maestrala

Prigodnim obilježavanjem Svjetskog dana turizma 27. rujna u Gradu će završiti "Dani dubrovačkog kulturnog turizma" koji su započeli 16. rujna programom vikend festivala "Ana u Gradu". 

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana turizma 27. rujna odvijat će se na Stradunu. Započinje u 17 sati mimohodom Gradske straže i Dubrovačkih trombunjera, te ostalih povijesnih udruga, u 17. 30 sati upriličit će se Festa od mušula u suradnji s dubrovačkim Cehom ugostitelja i Turističkom i ugostiteljskom školom, uz koncert Klape Maestral ispred crkve sv. Vlaha, koji je namijenjen kako našim gostima tako i svim Dubrovčanima. Prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe – Udruzi Lukjernica.

Inače, programom "Dani kulturnog turizma" objedinjena su sva kulturno – zabavna događanja namijenjena stanovnicima Grada, kao i turistima i posjetiteljima, sve u cilju popularizacije kulturne ponude u turističke svrhe. Sukladno ovogodišnjoj temi UNWTO suživot kultura i turizma, TZ grada Dubrovnika cijelu je 2011. obilježila nazivom "Godina kulturnog turizma" prateći kroz promotivne materijale i programe temu 2011. turističke godine, koja je u Dubrovniku dominantno obilježena i 300. obljetnicom rođenja Ruđera Boškovića.

Iz TZ Grada podsjećaju kako su izdali i tematske brošure posvećene događanjima podijeljene prema godišnjim dobima, do sad su izdate četiri – Zima, Proljeće, Ljeto i Jesen. U njima donose pregled najvažnijih događanja s opisima i zanimljivostima, a u suradnji s Dubrovačkim muzejima izdat je letak "Tko je bio Ruđer Bošković" na pet jezika, bedž s likom Ruđera Boškovića koji je poklonjen svim članovima dubrovačkog Društva vodiča.

Ljetno izdanje časopisa "Welcome to Dubrovnik"  većinom sadržaja posvećeno je Ruđeru Boškoviću, a TZ grada sudjelovala je i u organizaciji simpozija posvećenog našem velikom znanstveniku, te bila domaćinom Nacionalnog dana kulturnog turizma u suorganizaciji s Uredom za kulturni turizam HTZ–a.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist