Grad

Uključite se u javno savjetovanje o prometu oko Grada! Nema još puno vremena…

GRAploce parking zicara01

Nacrt Odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika predstavljen je 24. veljače, a sve do 25. ožujka ove godine možete se uključiti u javno savjetovanje na ovu temu. Kako ističu iz gradske uprave, pozivaju sve stanovnike na uključivanje u ovu svima važnu temu.

Podsjetimo, krajem veljače nacrt je predstavio sam gradonačelnik Mato Franković, a iz Gradske uprave napominju kako bi se Odluka primjenjivala radi osiguranja zaštite vrijednosti kulturnih dobara u zaštićenoj kulturnopovijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika, a osobito u cilju zaštite povijesne jezgre Grada Dubrovnika, racionalnog upravljanja turizmom u skladu s preporukama UNESCO – organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu i ICOMOS – međunarodnog vijeća za spomenike i spomeničke cjeline, osiguranja održive mobilnosti Grada Dubrovnika, zaštite stanovnika užeg središta Grada Dubrovnika od prekomjernog prometa, prekomjernih emisija buke i ispušnih plinova i to u skladu s europskim standardima očuvanja i zaštite kulturnih i prirodnih dobara, zaštite okoliša, zaštite krajobraza, omogućavanje djelovanja interventnih službi te drugih razloga od javnog interesa. Zato je važno čuti glas svakog stanovnika Dubrovnika, ali i okolice te susjednih općina.

Svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke i to na e-mail adresu: komunalno@dubrovnik.hr s naznakom ‘Javno savjetovanje – Odluka o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturnopovijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika’.

Svi prijedlozi i komentari bit će uzeti u obzir i razmotreni te će se po završetku Savjetovanja objaviti Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim prijedlozima odnosno razlozima eventualnog neprihvaćanja – navode iz Grada Dubrovnika. Napominjemo, istekom roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu stoga, ako vas nešto ‘svrbi’ oko nacrta Odluke, zašto to ne zapisati? Jedna je šansa!

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist