Grad

NOMADICA HAN TALBOT ISKRENO Nakon ‘burn outa’ u Londonu, u Gradu je sve lakše

NOMADICA HAN TALBOT ISKRENO Nakon ‘burn outa’ u Londonu, u Gradu je sve lakše

Prvi put je došla u Dubrovnik prije godinu dana. I od tada, njena ljubav prema Gradu samo raste. ‘To je bila ljubav na prvi pogled’, reći će nam Han Talbot (30), marketinška stručnjakinja, ‘freelancerica’ i digitalni nomad. Han, koja je rodom iz Ujedinjenog Kraljevstva, nedavno je postala ambasadoricom digitalnih nomada te će mjesec dana boraviti u Dubrovniku. Naime, predstavljat će zajednicu digitalnih ambasadora te pokušati privući nove digitalne nomade u Grad. Organizirat će radionice, sastanke i razgovore tijekom kojih će dijeliti iskustva rada na daljinu. Također, kreirat će sadržaj iz Dubrovnika te pokušati stvoriti određeni angažman u lokalnoj zajednici.

‘Izgubim se u ljepoti’
Vraća se unatrag i priča nam kako se u Dubrovnik vratila ponovno u svibnju prošle godine.

—I opet sam se zaljubila u ovaj grad! Kad se otvorila mogućnost da postanem digitalnim ambasadorom i ostanem dulje u Dubrovniku, nisam mogla reći ne. Stvarno obožavam ovaj grad i ne mogu riječima opisati koliko uživam što sam ovdje. Nije riječ samo o povijesnoj jezgri, već je cijela atmosfera opuštena. Svi su tako veseli, dragi i uvijek se osjećam dobrodošlo. Za mene je predivno iskustvo poći u kozmetičku trgovinu – rekla je Han koja je inače dosad posjetila tridesetak zemalja.

—Volim sunce i more! Kao kreativnoj osobi, samo deset minuta boravka na jednoj od plaža, doprinosi mi stvaranju brojnih, odličnih ideja. Osjećam se toliko inspirirano samim dolaskom ovdje! Obožavam i šetati povijesnom jezgrom i ‘izgubiti se’ u toj ljepoti – istaknula je. Nije doživjela negativnih iskustava, no smatra jako čudnom jednu situaciju.

— Kad sam prvi put došla u Dubrovnik, htjela sam doći taksijem do Srđa. Vozač se sa mnom htio raspravljati oko cijene. To mi je bilo interesantno. Nikad nisam doživjela da me taksist odbio negdje odvesti zbog cijene. Rekao je da me nitko neće odvesti za ovu cijenu, iako je ona bila već istaknuta na aplikaciji. To nisam kasnije doživjela – rekla je. No, generalno govoreći – nema ništa loše za reći.

‘Hoćete li novu kavu?’
Ovo je njen treći boravak unutar godine dana u Dubrovniku i kao što smo rekli, sada će boraviti mjesec dana.

—Tako mi je drago da je lijepo vrijeme zbog čega sam sretna. Isto tako, mislim da ću tijekom ovog razdoblja moći više upoznati lokalce, što je za mene velika stvar – kazala je. Ono što ju je posebno iznenadilo i što joj izmami osmijeh na lice je – ‘kultura ispijanja kave’.

—Tako je lijepo znati da možeš sjesti u kafić, s laptopom i uživati u kavi. To je jedan od razloga zašto volim Dubrovnik. Svatko uživa u tom momentu. Kad sam doma, nakon pola sata u kafiću, konobar će vas pitati: ‘Hoćete li novu kavu?’. Ako nećete, morate poći. Ne možete sjedati i uživati u tom iskustvu – naglasila je. Ponovila je kako su na jugu Hrvatske svi opušteni, dok je u njenom rodnom gradu to drukčije.

—Volim odakle dolazim, ali sve se brže odvija! Živjela sam u Londonu nekoliko godina i doživjela sam ‘burn out’. Kad sam došla ovdje, sve mi je lakše. Ovdje su ljudi više prisutniji i zapravo uživaju u životu i trenutcima – rekla je. Ne zna sa sigurnošću gdje će se uputiti nakon Dubrovnika, no ističe kako bi čak htjela ostati dodatnih nekoliko dana. No, još će razmotriti sve opcije! • MP

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist