Aktualno

Ukidanje Carinarnice je loše za Dubrovnik

Ukidanje Carinarnice je loše za Dubrovnik

Što misle o mogućnosti ukidanja Carinarnice Dubrovnik upitali smo predsjednicu dubrovačkog SDP-a i Gradskog vijeća Olgu Muratti, te predsjednika dubrovačkog HNS-a i gradskog vijećnika Antuna Pravedana.

– Ja osobno, ali i dubrovački SDP oštro se protivimo ukidanju Carinarnice Dubrovnik. Mislimo da je to loše za Dubrovnik i učinit ćemo sve da do toga ne dođe. Već sam u tom smjeru poduzela određene korake. Očekujemo brzo očitovanje nadležnog ministarstva, a ako je ta informacija istinita, svakako ćemo reagirati – poručila je Olga Muratti, predsjednica dubrovačkog SDP-a i Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

– To nije ni dobro ni pametno. Još sam za vrijeme Dubravke Šuice tražio da se carina uspostavi na svim graničnim prijelazima prema BiH, a ne samo kod Metkovića. Dubrovnik je glavni grad Županije i nenormalno je da iz Dubrovnika odlaze bitne institucije, od Trgovačkog suda, pa sad Carinarnice. Dubrovnik ne može biti zatvoren grad, to mi je neshvatljivo. Možda je netko iz Ploča politički podobniji od Dubrovčana – kazao je Antun Pravedan, predsjednik dubrovačkog HNS-a i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist