Politika

UJEDNO JE I NOSITELJ LISTE Tropan predao potpise, očekuje drugi krug i četiri mandata u Gradskom vijeću

UJEDNO JE I NOSITELJ LISTE Tropan predao potpise, očekuje drugi krug i četiri mandata u Gradskom vijeću

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Dubrovnika Ivan Tropan u pratnji kandidatkinje za zamjenicu Anita Bonačić Obradović predao je ovog četvrtka potpise podrške kandidaturi nadležnom izbornom povjerenstvu, ali i kandidacijske liste za Gradsko vijeće. Istaknuo je kako je prikupio dovoljno potpisa i da su reakcije građana ‘s terena jako dobre’.

-Prilazilo nam je dosta birača koji do sada nisu imali svoju opciju, dosta mladih. Zahvaljujem svim građanima koji su dali potpis. Naš program i naša stranka zalagat će se za načela Ivice Račana – slobodu, jednakost, pravdu i solidarnost – rekao je Tropan, a na novinarski upit o imenima s kandidacijske liste, potvrdio je kako je on nositelj liste SDP-a, dok je njegova kandidatkinja za zamjenicu Anita Bonačić Obradović druga na listi.

Na novinarski upit o tome smatra li prevarom to što se on i pojedini kandidati SPD-a nalaze i na gradskoj i na županijskoj listi, Tropan je komentirao kako očekuje da će oni koji dobiju mandate kao načelnici općina prepustiti svoja mjesta drugima.

-Ne smatram to nekakvom prevarom birača. SPD ide s najjačom postavom i ide preuzeti vlast u županiji. Vidim se u drugom krugu i vjerujem da će mi se u njemu pridružiti Mato Franković. Očekujemo četiri mandata u Gradskom vijeću, ali i dobar rezultat liste – rekao je Tropan te zaključio kako će nakon izbora SDP koalirati sa svim strankama osim s HDZ-om, ako to bude u interesu birača te kako će imati svoje uvjete.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist