Grad

UGOVOR O UPRAVLJANJU ZIDINAMA Održano pripremno ročište protiv Grada i DPDS-a, presuda za mjesec dana

UGOVOR O UPRAVLJANJU ZIDINAMA Održano pripremno ročište protiv Grada i DPDS-a, presuda za mjesec dana

Pripremno ročište protiv Grada Dubrovnika i DPDS-a u sporu oko utvrđenja ništetnosti Ugovora o upravljanju dubrovačkim zidinama između Grada i DPDS-a održano je ovog utorka. Podsjetit ćemo kako su supotpisnici tužbe SDP-ov Jadran Barač te bivši gradonačelnici Andro Vlahušić i Vido Bogdanović koji danas nije bio prisutan u sudnici. Konačna prvostupanjska presuda bit će donesena za mjesec dana, 19. veljače.

Na ročištu su odvjetnici tuženika među ostalim istaknuli kako je Županijsko državno odvjetništvo u dopisu navelo da ugovor koji je predmet ovog postupka ne smatra ništetnim te da nisu ishođene pretpostavke za pokretanje postupka radi utvrđenja ništetnosti. Dakle, DORH nije našao shodnim pokrenuti postupak ocjene zakonitosti ugovora te je utvrdio da ne postoji osnova po kojoj bi se ugovor mogao utvrditi ništetnim. Predstavnici tuženika smatraju da je prije nastavka parnice potrebno uvrditi, ne samo postojanje pravnog interesa za podnošenje tužbe, već i spadaju li tužitelji pod pojam zainteresirane osobe.

Barač je nakon ročišta istaknuo kako ne znaju u čiju će korist presuda ići.

-Grad Dubrovnik i DPDS nisu odustali od povećanja predmetna spora. Nastavili su misiju razbacivanja javnim novcem. Grad Dubrovnik nije trebao ići u povećavanje iznos predmetnog spora, što sud nije prihvatio. Sudac je utvrdio da je vrijednost predmetnog spora kako je tužitelj naznačio, a to je 201 tisuća kuna – rekao je Barač i podsjetio kako supotpisnici tužbu financiraju privatnim novcima.

-Zaključio je raspravu jer su svi dokazi i naši pravni temelji izneseni još prošle godine i nismo ništa dodavali. Tako da sudac ima dovoljno materijala da donese presudu i to će biti za mjesec dana – kaže.

Vlahušić je rekao da je ovo još jedna utakmica kojom se žele vratiti zidine Gradu Dubrovniku.

-Nikada nije bila namjena da velika količina novca pripada manjem broju ljudi, nego da se taj novac iskoristi za dobrobit građana Dubrovnika. Tražimo ništetnost ugovora zato da se dijete vrati materi, da se prihod od zidina vrati Gradu Dubrovniku, a da DPDS nastavi raditi svoje poslove sukladno tradicijama – istaknuo je.

Barač je naglasio da će nakon presude zasigurno biti podnesene žalbe, i od strane tužitelja i tuženika. ‘Ova bitka će se nastaviti’, rekao je Barač.

-Može se potencijalno promijeniti da jedno pravosudno tijelo potvrdi tezu da najveća imovina Grada Dubrovnika treba biti u vlasništvu, odnosno pod gospodarenjem Grada Dubrovnika – istaknuo je Barač.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist