Aktualno

UBER ZABRANJEN U BEČU Izađu li na ulicu kazna 100 tisuća eura!

Trgovački sud u Beču privremeno je onemogućio rad servisa za prijevoz Uber na području austrijske prijestolnice nakon što je lokalno taksi udruženje ‘Taxi 40100’ uspješno podnijelo tužbu.

U priopćenju udruženja ‘Taxi 40100’ ističe se kako je sud podržao stav kako Uber svojim radom krši odredbe grada Beča o taksi prijevozu, a ukoliko na bilo kakav način prekrši odluku suda bit će novčano kažnjen i do 100 tisuća eura, piše austrijski Heute.

Otkad je 2011. ‘preselio’ iz SAD-a u Europu Uber zbog definicije svog poslovanja upada u probleme u brojnim državama i gradovima, koji ih ili zabranjuju ili žestoko ograničavaju. Dok u Uberu smatraju da su tek digitalni servis, u državama članicama EU prevladava stav da je riječ o tvrtci za obavljanje prijevoza putnika, što je u prosincu 2017. godine utvrdio i Europski sud pravde.

Opširnije o zabrani u Beču možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Gdje ćete navijati i jeste li se već opremili rekvizitima? Pošaljite nam navijačku atmosferu!

Dulist

Dođite u Studentski dom i navijajte za ‘Vatrene’!

Dulist

Napustila nas je profesorica Božena Berdović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija