Županija

U županiju stiglo hibridno vozilo iz EU projekta SUSPORT

Realizacijom projektnih zadataka iz EU projekta ‘Održive luke’ (SUStainable PORTs), Dubrovačko-neretvanska županija nabavila je energetski učinkovito vozilo s hibridnim pogonom. Cilj projekta SUSPORT je poboljšati ekološku održivost i energetsku učinkovitost luka u Italiji i Hrvatskoj kroz povećanu institucionalnu suradnju te aktivnosti dugoročnog upravljanja u ovom području rada s obje strane Jadranskog mora.

Kroz SUSPORT, luke Italije i Hrvatske moći će razmjenjivati najbolje prakse i razvijati zajedničke metodologije za održivost okoliša i energetsku učinkovitost, koje će se testirati u konkretnim pilot akcijama koje značajno poboljšavaju okolišne performance pomorskog prometa na cijelom programskom području. U projektu sudjeluje 15 partnera, a iz naše županije, osim Dubrovačko-neretvanske županije, u projektu sudjeluju lučke uprave Ploče i Dubrovnik. Kroz projekt će Lučka uprava Ploče zamijeniti postojeću rasvjetu u lučkom području s LED rasvjetom, postaviti zaštitne barijere i senzore te ugraditi novi energetsko učinkovitiji sustav klimatizacije. Lučka uprava Dubrovnik će zamijeniti postojeću rasvjetu u lučkom području s LED rasvjetom.

EU projekt SUSPORT ugovoren je kao strateški projekt u sklopu INTERREG programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska. Ukupan proračun projekta je 7.142.000,00 eura, a proračun Dubrovačko-neretvanske županije iznosi 260.000,00 eura, od čega je 85 posto sufinancirano putem Europskog fonda za regionalni razvoj, dok se 15 posto proračuna odnosi na vlastita sredstva.

Pročitajte još

USUSRET MARATONU Za ovogodišnju utrku prijavljeno 36 ekipa lađara

Dulist

Županija daje novčanu potporu za obitelji s četvero i više djece

Dulist

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija