Županija

‘PONOSNI SMO’ Župan primio zlatne sestre Jurković

'PONOSNI SMO' Župan primio zlatne sestre Jurković

Župan Nikola Dobroslavić i savjetnica župana Žaklina Marević primili su ove srijede u Palači Ranjina Ivanu i Josipu Jurković, koje su na Svjetskom prvenstvu u veslanju do 23 godine osvojile zlatnu medalju.

-Mi smo ponosni na naše sportaše i sportašice koji osvajaju velika natjecanja – rekao je župan, kazavši kako su nas sestre Jurković po već tko zna koji put oduševile svojim rezulatom.

-Ovim prijemom smo htjeli pokazati da ne samo da to pratimo, nego da znamo koliko je to vrijedan rezulat, a da je to rezultat njihova talenta, ali i upornog i vrijednog rada i naravno kvalitetnog i stručnog vodstva i potpore obitelji. Veselimo se da se vidimo u ovakvim prigodama i želimo im uspjeh i u budućim natjecanjima, jer vjerujemo da neće izostati; one su dosada već dokazale da mogu ostvarivati velike rezultate – rekao je između ostalog župan.

Govoreći o Svjetskom prvenstvu na kojemu su ostvarile svoj, kako su rekle, oduvijek sanjani san, sestre Jurković su kazale kako im je od svih medalja ova ipak najsjajnija.

-Ovo nam je najdraži uspjeh jer smo od malena, od jedanaeste godine, sanjale da jednog dana stanemo na postolje i da svira naša himna, ali da samo sestra i ja same stojimo tamo – rekla je Josipa Jurković.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist