Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji od 40 testiranih, dva nova slučaja zaraze koronavirusom

U županiji od 40 testiranih, dva nova slučaja zaraze koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika (muškarac je korisnik Doma za starije Dubrovnik – Thermoterapia). Za obje osobe je utvrđena epidemiološka veza. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 31 osoba pozitivna na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

Oporavile su se 24 osobe: 12 iz Dubrovnika, po tri iz Metkovića i Ploča, dvije iz Stona te po jedna osoba iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Kule Norinske i Opuzena.

U posljednja 24 sata obrađeno je 40 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 33 278 uzoraka.
U samoizolaciji je 588 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (oba na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđena su ukupno 152 slučaja kršenja samoizolacije (31 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist