Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 79 novooboljelih, preminule su dvije osobe

U županiji 79 novooboljelih, preminule su dvije osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 79 novih slučajeva zaraze koronavirusom (24 utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o 31 osobi iz Dubrovnika, po 14 iz Metkovića i Župe dubrovačke, šest iz Ploča, pet iz Orebića, četiri iz Kule Norinske, tri iz Konavala, jednoj iz Opuzena te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 34 muške i 45 ženskih osoba, a 49 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule su dvije osobe; jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1954.) i jedna iz Župe dubrovačke (rođ. 1934.).

Izliječeno je 68 osoba: 28 iz Dubrovnika, 16 iz Konavala, 12 iz Župe dubrovačke, tri iz Orebića, po dvije iz Metkovića, Stona i Vele Luke te jedna s Lastova, iz Smokvice i Trpnja.

U posljednja 24 sata obrađeno je 349 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 50 105 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno su aktivna 674 slučaja zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 511 (Dubrovnik 304, Konavle 77, Župa dubrovačka 107, Dubrovačko primorje 15 te Ston osam slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 63 osobe pozitivne na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su tri na invanzivnoj ventilaciji, dva na neinvazivnoj te jedan na kisiku.

U samoizolaciji je 1012 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (oba na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 495 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist