Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 67 novih slučajeva koronavirusa, preminuo je jedan Dubrovčanin

U županiji 67 novih slučajeva koronavirusa, preminuo je jedan Dubrovčanin

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 34 slučaja brzim antigenskim testom).

Radi se o 18 osoba iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, deset iz Korčule, devet iz Župe dubrovačke, pet iz Opuzena, tri iz Konavala, po dvije iz Lumbarde, Stona i Vele Luke te po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Orebića, Slivnog i Zažablja.

Ukupno je zaraženo 35 osoba muškog spola i 32 osobe ženskog spola, a za njih 46 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1957.).

Izliječeno je 135 osoba: 37 iz Metkovića, 36 iz Dubrovnika, 15 iz Konavala, 14 iz Korčule, deset iz Opuzena, četiri iz Kule Norinske, po tri iz Blata, Lumbarde i Vele Luke, po dvije iz Orebića, Smokvice i Župe dubrovačke, po jednoj iz Ploča, Slivnog i Zažablja te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 57 osoba pozitivnih na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, četiri pacijenta su na invanzivnoj ventilaciji i četiri pacijenta na neinvanzivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađeno je 308 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 30 310 uzoraka.
U samoizolaciji su 1634 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 110 slučajeva kršenja samoizolacije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist