Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 62 nova slučaja zaraze, najviše iz Dubrovnika

U županiji 62 nova slučaja zaraze, najviše iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze koronavirusom (33 utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o 24 iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića i Opuzena, sedam iz Ploča, četiri iz Korčule te jednoj iz Blata, Kule Norinske, Slivnog, Stona i Župe dubrovačke.
Ukupno je zaražena 21 muška osoba i 41 osoba ženskog spola, a 48 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavile su se 83 osobe: 22 iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića i Vele Luke, osam iz Blata i Ploča, pet iz Konavala i Orebića, četiri iz Korčule, tri iz Opuzena, jedna iz Pojezerja, Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 465 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 62 561 uzorak.
U OB Dubrovnik hospitalizirane su 62 osobe pozitivne na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su tri na invazivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj ventilaciji te jedan na kisiku.
U samoizolaciji je 1008 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 654 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist