Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 55 novih slučajeva, preminula Dubrovkinja

U županiji 55 novih slučajeva, preminula Dubrovkinja

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom (25 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 24 osobe iz Dubrovnika, 11 iz Konavala, šest iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Vele Luke, po dvije iz Opuzena i Ploča te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 23 osobe muškog spola i 32 osobe ženskog spola, a za njih 35 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1944.)

Oporavilo se 45 osoba: 11 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, osam iz Konavala, po četiri iz Orebića i Župe dubrovačke, po tri iz Kule Norinske i Ploča, dvije iz Opuzena i jedna iz Dubrovačkog primorja.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 33 osobe pozitivne na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađena su 234 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 32 777 uzoraka.

U samoizolaciji su 592 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (šest na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđen je ukupno 141 slučaj kršenja samoizolacije (20 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist