Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 50 novooboljelih od koronavirusa, među njima i 21 osoba iz Dubrovnika

U županiji 50 novooboljelih od koronavirusa, među njima i 21 osoba iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, četiri iz Blata, tri iz Vele Luke, dvije iz Konavala, dvije iz Župe dubrovačke te po jednoj iz Ploča, Slivnog i Trpnja.

Ukupno su zaražene 24 osobe muškog spola, 26 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječene su 33 osobe: 11 iz Dubrovnika, sedam iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Ploča, dvije iz Konavala i s Mljeta, jedna iz Dubrovačkog primorja i Opuzena te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 51 osoba pozitivna na koronavirus. Deset bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, šest bolesnika je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, četiri su na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 187 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 21 912 uzoraka.

U samoizolaciji je 1114 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 95 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist