Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 46 novih slučajeva koronavirusa, 23 zaražena su iz Dubrovnika

U županiji 46 novih slučajeva koronavirusa, 23 zaražena su iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 23 osobe iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, šest iz Blata, tri iz Konavala, dvije iz Metkovića, po jednoj iz Ploča i Vela Luke te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 19 osoba muškog spola i 27 osoba ženskog spola, a za njih 27 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 39 osoba: 15 iz Dubrovnika, po šest iz Župe dubrovačke i Metkovića, tri iz Stona, po dvije iz Opuzena, Ploča i Konavala te po jedna osoba iz Blata, Vela Luke i s Mljeta.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 40 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri bolesnika na respiratoru (neinvazivna ventilacija) dok su tri na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 205 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 20 106 uzoraka.

U samoizolaciji su 1082 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 93 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist