Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 44 novooboljele osobe, preminuo Dubrovčanin i Metkovka

U županiji 44 novooboljele osobe, preminuo Dubrovčanin i Metkovka

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 19 osoba iz Dubrovnika, osam iz Župe dubrovačke, pet iz Ploča, tri iz Metkovića, po dvije osobe iz Konavala i Opuzena, po jednoj osobi iz Blata, Korčule i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 26 osoba muškog spola, 18 osoba ženskog spola, a za njih 28 je utvrđena epidemiološka veza. Dvije osobe su preminule, jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1938.) i jedna ženska osoba iz Metkovića (rođ. 1942.).

Oporavilo se 58 osoba: 20 iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, četiri iz Blata, tri iz Korčule te po jedna osoba iz Dubrovačkog primorja, Orebića, Ploča, Pojezerja, Vele Luke kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 54 osobe pozitivne na koronavirus. Devet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, pet bolesnika je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, tri su na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađena su 293 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 21 725 uzoraka. U samoizolaciji je 1141 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 95 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist