Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 44 nova slučaja zaraze koronavirusom

blank

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 20 osoba iz Dubrovnika, šest iz Orebića, po pet iz Vela Luke, Konavala i Župe dubrovačke, po jednoj osobi iz Smokvice i Ploča te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 28 osoba muškog spola i 16 osoba ženskog spola, a za njih 21 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječene su 54 osobe: 23 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, sedam iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, po dvije iz Blata i Ploča te po jedna iz Korčule, Kule Norinske, Opuzena, Orebića i Trpnja.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 52 osobe pozitivne na koronavirus. Osam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, četiri bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, te četiri na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađen je 161 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 20 882 uzoraka.
U samoizolaciji je 926 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 94 slučaja kršenja samoizolacije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist