Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 39 novooboljelih, 54 osobe hospitalizirane

U županiji 39 novooboljelih, 54 osobe hospitalizirane

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se 20 osoba iz Metkovića, pet iz Ploča, četiri iz Dubrovnika, tri iz Opuzena, po dvije iz Kule Norinske i Zažablja te po jednoj iz Korčule, Orebića i Pojezerja. Ukupno je zaraženo 17 osoba muškog i 22 osoba ženskog spola, a za njih 13 utvrđena je epidemiološka veza. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 54 osobe pozitivne na koronavirus. Deset bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, dva bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, sedam je na invanzivnoj ventilaciji, a jedna osoba je na kisiku.

Oporavilo se 12 osoba: pet iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, dvije iz Opuzena i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 145 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 22 820 uzoraka.

U samoizolaciji je 755 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 97 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist