Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 36 novooboljelih, preminule dvije osobe

U županiji 36 novooboljelih, preminule dvije osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o devet osoba iz Dubrovnika, sedam iz Župe dubrovačke, šest iz Metkovića, tri iz Blata, dvije iz Ploča i Konavala, po jednoj iz Lumbarde, Opuzena, Slivnog, Smokvice i Zažablja te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 17 osoba muškog spola, 19 osoba ženskog spola, a za njih 17 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminule su dvije osobe, muškarac iz Ploča (rođ. 1939.) i muškarac iz Dubrovnika (rođ. 1951.).

Izliječene su 62 osobe: 23 iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, pet iz Blata, četiri iz Konavala, po tri iz Korčule, Smokvice i Stona, dvije iz Opuzena i Ploča, po jedna iz Kule Norinske, Slivnog i Trpnja te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 57 osoba pozitivnih na koronavirus. Devet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, pet bolesnika je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a četiri je na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 213 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 21 179 uzoraka.

U samoizolaciji je 967 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 95 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist