Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, zabilježena tri kršenja mjere samoizolacije

U županiji 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, zabilježena tri kršenja mjere samoizolacije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom (16 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, šest iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Korčule i Vele Luke, po jednoj iz Dubrovačkog primorja i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 14 osoba muškog spola i 19 osoba ženskog spola, a za njih 22 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječena je 21 osoba: Osam iz Metkovića, šest iz Dubrovnika, dvije iz Konavala te po jedna iz Kule Norinske, Lumbarde, Opuzena, Orebića i Župe dubrovačke.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 34 osobe pozitivne na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađena su 203 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 33 238 uzoraka.

U samoizolaciji su 633 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (sva tri na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 150 slučajeva kršenja samoizolacije (29 na graničnim prijelazima).

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist