Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 28 novih slučajeva, preminula jedna muška osoba iz Župe dubrovačke

U županiji 28 novih slučajeva, preminula jedna muška osoba iz Župe dubrovačke

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom (pet utvrđeno brzim antigenskim testom). Riječ je o devet osoba iz Dubrovnika i Metkovića, četiri iz Vele Luke, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata, Konavala, Opuzena i Ploča.

Ukupno je zaraženo 14 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a 16 ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminula je jedna muška osoba iz Župe dubrovačke (rođ. 1954.g.).

Oporavilo se 69 osoba: 19 iz Vele Luke, devet iz Dubrovnika, osam iz Korčule, sedam iz Metkovića, pet iz Opuzena i Ploča, četiri iz Župe dubrovačke, dvije iz Blata, Lumbarde i Orebića, jedna iz Slivnog, Smokvice i Zažablja te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađen je 401 uzorak, a od početka pandemije analiziran je ukupno 68 971 uzorak.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 25 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 364 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 707 kršenja mjere samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist