Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 22 novooboljela, u bolnici hospitalizirano 65 osoba pozitivnih na koronavirus

U županiji 22 novooboljela, u bolnici hospitalizirano 65 osoba pozitivnih na koronavirus

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom (osam utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o devet osoba iz Dubrovnika, šest iz Vele Luke, dvije iz Korčule i Župe dubrovačke, jednoj iz Metkovića i Stona te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije, prenose iz Stožera civilne zaštite DNŽ. Ukupno je zaraženo 14 muških osoba i osam osoba ženskog spola, a deset ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječene su 72 osobe: 19 iz Dubrovnika, 15 iz Orebića, osam iz Metkovića i Vele Luke, šest iz Blata, pet iz Korčule, četiri iz Ploča, dvije iz Opuzena i Župe dubrovačke, jedna s Mljeta, iz Stona i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 226 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 62 787 uzoraka.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 65 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 931 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 657 kršenja mjere samoizolacije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist