Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 16 novooboljelih, najviše iz Metkovića

U županiji 16 novooboljelih, najviše iz Metkovića

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o osam osoba muškog spola i osam osoba ženskog spola: pet iz Metkovića, tri iz Dubrovnika i Ploča te jednoj iz Župe dubrovačke, Opuzena, Korčule, Orebića i Vele Luke.

Oporavilo se 37 osoba: 11 iz Dubrovnika i Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Korčule i Ploča, jedna iz Opuzena, Slivnog, Kule Norinske i Zažablja te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađeno je 685 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 102 011 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus. U samoizolaciji su 692 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (svi na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 913 slučajeva kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist