Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnici hospitalizirano 67 osoba

U županiji 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnici hospitalizirano 67 osoba

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 55 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 30 osoba iz Dubrovnika, 25 iz Metkovića, 17 iz Korčule, po sedam iz Opuzena i Ploča, po četiri iz Konavala i Orebića, po tri iz Lumbarde, Zažablja i Župe dubrovačke, po dvije s Mljeta, iz Slivnog i Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Smokvice i Trpnja te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.
Ukupno su zaražene 64 osobe muškog spola i 52 osobe ženskog spola, a za 79 osoba je utvrđena epidemiološka veza.
Izliječeno je 39 osoba: 11 iz Metkovića, osam iz Dubrovnika, šest iz Opuzena, po četiri iz Konavala i Župe dubrovačke, dvije iz Blata te po jedna osoba iz Dubrovnika, Korčule, Ploča i Slivnog.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 67 osoba pozitivnih na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, pet pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, jedan pacijent je na neinvanzivnoj ventilaciji, a dva pacijenta su na kisiku.
U posljednja 24 sata obrađeno je 374 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 28 194 uzorka.
U samoizolaciji je 2200 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 107 slučajeva kršenja samoizolacije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist