Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 100 novih slučajeva, preminule dvije osobe iz Dubrovnika

U županiji 100 novih slučajeva, preminule dvije osobe iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 100 novih slučajeva zaraze koronavirusom (61 utvrđen brzim antigenskim testom). Radi se o 31 osobi iz Metkovića, 29 iz Dubrovnika, deset iz Ploča, osam iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, četiri iz Korčule i Kule Norinske, tri iz Zažablja, dvije iz Orebića, po jednoj iz Opuzena, Pojezerja i Stona te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 47 muških i 53 ženske osobe, a 62 ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminule su dvije osobe iz Dubrovnika; jedna muška osoba (rođ. 1938.g.) i jedna ženska osoba (1948.g.).

Oporavile su se 64 osobe: 24 iz Dubrovnika, 12 iz Orebića, osam iz Metkovića, šest iz Župe dubrovačke, po tri iz Dubrovačkog primorja i Konavala, dvije iz Lumbarde te po jedna iz Blata, Korčule, Ploča, Stona, Vele Luke i Zažablja.

U posljednja 24 sata obrađena su 363 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 55 334 uzorka.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 60 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su tri na invazivnoj, a dva na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1625 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je 16 kršenja mjere samoizolacije (15 na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 601 kršenje mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist