Kultura

[U ŽITNICI RUPE] Izložba o nastavi maternjeg jezika u školskim klupama

Izložba ‘Predmet: Hrvatski’ koju zajednički organiziraju Zagrebačka slavistička škola, Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dubrovački muzeji, Hrvatski školski muzej i Hrvatsko filološko društvo, bit će otvorena u petak, 26. kolovoza u 20 sati u Etnografskom muzeju u žitnici Rupe.

Izložba, čije su autorice Ana Ćavar i Lahorka Plejić Poje, a kustosice Karla Pudar i Marta Kiš, bavi se raznim aspektima nastave hrvatskoga kao materinskog jezika, osvjetljujući njegovu vanjsku i unutrašnju povijest. Ta je povijest složena i zbog sadržaja samoga predmeta (jezik i književnost) te zbog političkih okolnosti i promjena paradigmi poučavanja. Izložba o Hrvatskom prikazuje različite segmente života nastavnoga predmeta u hrvatskim školama, od njegova uvođenja do najnovije reforme, zakone, školske dokumente, udžbenike i priručnike, kao i nastavna sredstva u različitim etapama njihova razvoja.

Koordinator dubrovačke izložbe je viši kustos Ivica Kipre, a dizajn potpisuje Studio Šesnić & Turković. Izložba se u žitnici „Rupe“ može razgledati do 27. rujna 2022. godine.

Pročitajte još

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva iznimna recitala

Dulist

Stijepo Mijović Kočan dubrovačkoj publici predstavio knjige ‘Bože moj’ i ‘Pjesnici pljeva’

Dulist

ZNANSTVENI SKUP Susret posvećen književniku Petru Šegedinu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija